2012. szeptember 25., kedd

elsőhét.mit művelek?

A projekt szempontjából egyelőre nem túl értelmes dolgokat, de már alakulgat...
Hivatalosan, és ha minden a helyére kerül, heti 35 órát fogok dolgozni. A munkahelyem leginkább egy ifiházhoz hasonlítható, bár a célcsoport talán kissé fiatalabb. A hely (a teljes név kissé nyelvtörő, angolul többnyire organisationként vagy centerként hivatkozunk rá a többiekkel) rendelkezik egy szép nagy tornateremmel, egy bölcsirészleggel (két szoba, konyhával, fürdővel, mindennel) meg egy berendezett játszószobával, ami fogalmam sincs, hogy üzemel. Elvileg az anyukák ide passzolják le a gyerekeket, amíg mondjuk tornáznak, de nem nagyon láttam, hogy bármelyik kolleginám ott lett volna... szóval ez egyelőre rejtély marad.
Rengeteg mindent csinálnak, a zumbától a rajztanításon át az angolóráig. Ebből egyelőre úgy veszem ki a részem, hogy délelőttönként elbabázgatok a bölcsiben, ahol az átokrossz kétévestől az egy órára beadott négyhónaposig terjed a mezőny. Ketten-hárman jutunk négy-öt gyerekre, de azért nem volt egyszerű kettesben öt gyereket megsétáltatni. (Kettő ikerkocsiban, három itt-ott, jó esetben éppen kézenfogva. A zebra közepén lemaradt egy kiscipő, de visszaszereztük.)
Az érkezésem előtt megbeszéltük, hogy ezen kívül francia- és angolórákat, illetve valamilyen suli utáni klubot fogok tartani. Tegnap rendkívül komolyan újabb megbeszélést tartottunk, megegyeztünk, hogy mindkét nyelven meghirdetjük a gyerekklubot, a társalgási órákat meg az átlagos, iskolai órához hasonlító tanítást, és meglátjuk, hogy mire mennyien jelentkeznek. Délutáni klubot szerencsére már tartanak (hogy a fenébe tudnék én cseh kisiskolásokat fegyelmezni?), de belendültem, és lelkesen közöltem, hogy pénteken kreatívkodnék. Itt tartok most, és rendkívül kíváncsi vagyok arra, hogy érdekelni fogják-e az embereket a dolgaim, és hogy hogyan fogom elmagyarázni a passé composét angolul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése